KIMBERLEY COLLEGE ART & LIBRARY PRECINCT - LANDSCAPE

The Kimberley College Art Studios and Library have been designed with the same intent as the award-winning Kimberley College Flexible Learning Area, to create adaptable indoor learning spaces with flexible outdoor spaces that create engagement with the surrounding environment.

An oversized wire trellis on the north and northeastern Library façade provides a focal point and vertical green alternative to the existing Eucalypt trees on the site. The rear of the library is moated by a large planted dry creek bed, which captures and filters overland flow and roof water runoff. An ephemeral pond also provides a point of interest to the outdoor classroom space, which fills the void between the Art Studios and the Library building.

A large turf area unfolds under the shade of existing Eucalypt trees, providing students and staff with lush green mounds to lie, sit and gather on. Oversized bench seats made from reclaimed site timbers sit around the mulch and native planting areas to provide flexible learning areas. These un-programmed outdoor spaces join seamlessly to the Art Studios and Library through an articulated pavement edge that surrounds the building.

 
 
 

Similar Projects