Guymer Bailey Landscape and Guymer Bailey Architects worked side by side on this Fig Tree Pocket renovation to blur the rigid distinction between indoors and outdoors and provide greater outdoor living and entertaining.

The backyard has been redesigned as a modern courtyard sanctuary framed by detailed timber elements and mosaic tiled feature walls placed inside the well-established buffer planting. A water feature aligned with the internal hallway forms the centrepiece of the space viewed across the lawn from the large paved outdoor living space that is equipped with a modern outdoor kitchen and covered by an arbour and skillion roof for weather protection.

Architectural intervention has seen internal spaces reprogrammed, new timber flooring, the fireplace renovated, and the conversion of a study room into an indoor gym. A new feature bay window and large glazed sliding door panels promote openness and connection to the backyard.


Similar Projects