BARDON RENOVATION - LANDSCAPE

Set on a hillside falling away from the road, the Guymer Bailey Landscape team designed a relaxed, yet robust residential landscape for this renovated Bardon Queenslander that worked with the challenge of the steep existing site topography.

A vine-clad timber arbour provides a vertical focal point to direct visitors to the upper-level entry door. From here, the concrete pavement takes a right-angle turn before stepping its way down to the new lower level entry located on the side of the property. The timber arbour structure reappears over the entry stairs down to the lower level, tying the two entry points together visually. 

The house extension opens out to a timber deck and lap pool with a waterfall edge. Custom made concrete and timber bench seats have been positioned next to the pool to allow for entertaining and quiet relaxation. The lush green lawn and concreted areas surrounding the pool step down to a garden at the base of a mature fig tree that is the focal point of the backyard. These lawn and garden areas have been designed to provide plenty of opportunities for kids to play and explore.

 
 
 

Similar Projects